ההליך של עיבוי שפתיים נערך בהרדמה מקומית. לפני הזרקת חומר מילוי שפתיים, מרדים הרופא את השפתיים באמצעות זריקה או משחה מאלחשת, לאחר מכן מוזרק חומר מילוי לשפתיים, כאשר דרך ההזרקה והעבודה אחריה משתנות מעט לפי סוג החומר.
בחלק מהמקרים, תפקיד חומר מילוי שפתיים הוא למלא ישירות את השפתיים, ואילו במקרים אחרים, הוא מגרה את הגוף ליצור סביבו רקמה שתביא לידי עיבוי השפתיים.
בין חומרי המילוי הקבועים, סיליקון וכן ביו אלקמיד הם הנפוצים במיוחד, אף כי חומרים סינטטיים נוספים נמצאים בשימוש לצורך מילוי שפתיים.
מילוי שפתיים באמצעות ביו-אלקמיד
ביו אלקמיד הוא חומר עיבוי שפתיים שמתפקד לאחר ההזרקה כשתל רך, ובמקרה הצורך ניתן להוציאו בניתוח פשוט. עיצוב שפתיים באמצעות ביו אלקמיד, נערך באופן כזה שלאחר ההזרקה של חומר זה לצורך מילוי שפתיים, מעצב הרופא את השפתיים ומפסל אותן בהתאם לצורה שנבחרה מראש.
מילוי שפתיים באמצעות סיליקון
סיליקון הוא חומר מילוי שפתיים נפוף וכאשר משתמשים בו למטרת עיבוי שפתיים, השיטה הנפוצה כיום היא הזרקה של מיקרו טיפות, שלא משמשות כחומר ממלא, אלא מגרות את השפתיים ליצירה של רקמה סביבן. הזרקת מיקרו טיפות של סיליקון היא הליך עדין, בו מוחדרת כמות קטנה של חומר מילוי בכל פעם. כדי להשלים מילוי שפתיים מסוג זה נדרשים כחמישה מפגשים, במרווחים של שבוע עד חודש בין מפגש למפגש. בשל הרקמה שמתפתחת סביב החומר, קשה מאוד להוציא סיליקון מהשפתיים לאחר שהוזרק.
חומרי המילוי הזמניים הם רבים ושונים. לאחרונה זוכים להצלחה מיוחדת חומרים העשויים מחומצה היאלורונית (המשמשים לצורך מילוי קמטים), שנחשבים לבטוחים ויעילים במיוחד. הליך ההזרקה עצמו הוא אותו הליך בסיסי כמו במקרה של עיבוי שפתיים באמצעות חומרי מילוי שפתיים קבועים - הרדמה של המקום, הזרקת חומר המילוי, ועיצוב על פי אופי החומר. לעתים נדרש טיפול השלמה נוסף כעבור מספר שבועות. השפעת החומר מתפוגגת תוך חודשים עד שנים, תלוי באיכות החומר ובמטופל.