חיפוש מידע מרפאה
חפש
אסותא אופטיק

ייעוץ והכוונה

לחץ לייעוץ והכוונה

מתלבטים?

הרשמו לקבלת יעוץ חינם!

  לקבלת ייעוץ

ניתוחי חזה באסתטיקה

ניתוחי חזה
מנתחים פלסטיים
פורום ניתוחים פלסטיים

    מרפאות נבחרות

ד"ר רוני מוסקונה- מרפאות ניתוחים פלסטיים
ד"ר רון עזריה - מומחה לכירורגיה פלסטית
  מרפאות נוספות


השאלון

האם את יודעת הכל על הגדלת חזה?

הכנסו לשאלון וגלו!


טיפים לבחירת מנתח פלסטי

ניתוחים פלסטיים   > ניתוחי חזה  > טיפים לבחירת מנתח פלסטי
לפורום בנושאלוח מרפאות

טיפים לניתוחי חזה

 

טיפים לבחירת מנתח פלסטי

בהגיעכם לראשונה למרפאה שימו לב למכשור הרפואי ובדקו האם הוא מתקדם וכן שיש במרפאה שמירה גבוהה על היגיינה ותנאי אשפוז נאותים. אגב, ישנם מכונים אשר משתמשים בהדמיה ממוחשבת. ההדמיה מומלצת ביותר שכן בעזרתה תוכלו לראות כיצד תראו לאחר ניתוח פלסטי, וכך תוכלו להגיע להחלטה הנכונה ביותר עבורכם. 1.
ישנם מכונים הגובים כסף על פגישת ייעוץ, יש המציעים אותה בחינם, ויש גם שמקזזים את עלות הייעוץ מעלות הניתוח במידה ותבחרו לעבור אותו אצלם. אל תתפתו ללכת אך ורק למכונים המציעים פגישה בחינם או קיזוז! העדיפו ללכת למכון שקיבלתם עליו המלצות או שעובד בו רופא מנתח מומלץ וזאת ללא התחשבות בפרמטר של עלות הייעוץ. מדובר בסכום זניח ביחס לעלות הניתוח ופגישת הייעוץ חשובה ביותר - היא זו שתעזור לכם בבחירת המקום והמנתח. לסיכום, הקפידו לברר על עלות פגישת הייעוץ טרם הגעתכם לפגישה על מנת למנוע אי נעימויות.2.
בקשו מהמכון טלפונים של אנשים שעברו את אותו הליך שאתם מתכוונים לעבור אצל אותו הרופא, על מנת שתוכלו לשוחח עמם ולשמוע את חוות דעתם עליו ובכלל: האם הם היו מרוצים מהיחס של הצוות? האם המקום היה קשוב לרצונותיהם? האם לאחר תום ההליך, בהגעה לביקורות, יחס הצוות נשאר אדיב כשהיה טרם ההליך? היחס האישי של הצוות אליכם הוא אחד הדברים החשובים שיקבעו בסופו של דבר את תחושתכם במקום והתחושה הכללית שתוותר לכם לאחר הפרוצדורה, לכן, חשוב מאוד לבחור במקום בו הצוות אדיב וקשוב. יחד עם זאת, זכרו כי סביר להניח שתקבלו טלפונים של אנשים אשר היו מרוצים מהניתוח ותוצאותיו, ולא של אנשים שיצאו מאוכזבים או נתקלו בבעיות כלשהן.3.
אין הליך ניתוחי שאין בו כלל סיכונים לכן, רופא שמבטיח שלא קיימים כל סיכונים או סיבוכים בהליך צריך להדליק אצלכם נורה אדומה. בנוסף, היזהרו ממנתחים המבטיחים הצלחה של מאה אחוז בכל הניתוחים. 4.
בקשו לראות תמונות "לפני ואחרי" מתיק עבודותיו של המנתח, קחו בחשבון כי התמונות המוצגות בפניכם הינן התמונות המוצלחות ביותר מבין הניתוחים שערך. שאלו האם הוא צופה להגיע לאותן תוצאות עם הנתונים הפיזיים שלכם.5.
בררו עם המנתח איזה סוג של הרדמה נדרשת להליך ובמידה וברצונכם לעבור את ההליך בהרדמה מסוג מסוים, השונה מהנהוג, שאלו האם ניתן לעשות זאת. ישנם הליכים בהם ניתן לבחור בין הרדמה מלאה לחלקית והדבר תלוי ברצון המנותח והחלטת המנתח. וכמובן - בדקו מיהו הרופא המרדים אשר יבצע את ההרדמה בהליך אותו אתם עוברים, כמה זמן הוא עובד עם המקום וכמה ניסיון יש לו בתחום.6.
בפגישת הייעוץ עם המנתח שימו לב ליחסו אליכם – האם היה קשוב וענה על כל השאלות, האם שוחח עמכם בגובה העיניים, האם חשתם שמדובר באדם אמין ומקצועי, ולא פחות חשוב – האם אתם מרגישים נוח בחברתו. שימו לב – במקומות רבים פגישות ייעוץ נערכות ע"י פקידות או אנשי שיווק, עניין כשלעצמו פחות מומלץ, שכן פגישת הייעוץ חשובה ביותר להתרשמות הכללית ממקצועיות הרופא, לקבלת הסברים מעמיקים יותר ולהתרשמות כללית.7.
הגיעו לפגישת הייעוץ עם שאלות מוכנות מראש, על מנת שלא תפספסו דבר. הכינו גם רשימה של מחלות ותרופות שאתם נוטלים, שכן לעיתים קרובות עליכם לספק מידע זה לרופא בעת הפגישה. המלצה חמה נוספת היא להגיע לפגישה עם תמונה של האיבר אותו אתם מעוניינים לנתח, על מנת להראות לרופא כיצד הייתם רוצים שאותו איבר יראה לאחר ההליך.8.
המידע הנדרש אותו מוטב לקבל במהלך פגישת הייעוץ הוא: באילו חומרים משתמשים, איזה סוג הרדמה נדרש, סיכונים וסיבוכים, תקופת ההחלמה, מיקום וגודל החתכים והצלקות שיוותרו.9.
זמינות - בררו עד כמה הרופא המנתח יהיה זמין עבורכם לפני ואחרי ההליך והאם ניתן לקבל את מספר הסלולארי שלו או לכל הפחות, את מס' הטלפון הישיר שלו במכון.10.
במידה ויש צורך בביקורות מעקב לאחר ההליך, וודאו כי הרופא אשר ביצע את ההליך הוא גם זה שיערוך את הביקורות. בנוסף, שאלו האם צפויות לו נסיעות כלשהן לחו"ל בתקופה הקרובה לתאריך בו תרצו לעבור את ההליך. במידה ואכן מתוכננת לו נסיעה לאחר הניתוח, וודאו כי הוא דואג למחליף ראוי שיבצע את בדיקות המעקב בהעדרו.11.
עלויות– בדקו האם המחיר שניתן לכם כולל הכל (עלויות רופא מנתח, זמן חדר ניתוח, אשפוז, חומרים וכו'). במיוחד הקפידו לברר את הדברים הבאים: במידה ויהיה צורך בניתוח חוזר או ניתוח מתקן - מי נושא בעלות הניתוח במקרים אלו? האם ביקורות המעקב, המהוות חלק בלתי נפרד מההליך, כלולות גם הן במחיר שהוצע לכם?12.
בקשו לראות את טופס ההסכמה לניתוח ובמידת האפשר קחו העתק ממנו לביתכם על מנת שתוכלו לעיין בו בצורה נוחה ורגועה. כל סעיף המופיע בטופס ואשר אינו ברור לכם - שאלו לגביו ובקשו שיובהר עבורכם. אומנם לרוב מדובר בטופס סטנדרטי, אך ישנם מכונים שמכניסים תוספות או משמיטים חלקים מהטופס. לכן, קראו היטב את טופס ההסכמה של אותו מכון פלסטי לפני שהינכם מביעים נכונות לחתום עליו. 13.
זכרו כי בניתוחים זול הוא לא בהכרח גם טוב. היזהרו ממכונים המציעים לכם מחירים נמוכים ביותר בהשוואה למכונים אחרים, הדבר עשוי להעיד על מנתחים פלסטיים לא מיומנים, שימוש בחומרים זולים, חדרי ניתוח וציוד מיושנים.14.
בררו עם המנתח מה ניסיונו בתחום - כמה שנים הוא עוסק במקצוע, כמה ניתוחים מהסוג שאתם מעוניינים לעבור הוא ביצע במהלך תקופה זו, האם הוא נתקל בסיבוכים כלשהם בניתוחים אלו וכיצד הם נפתרו. ולא פחות חשוב - בקשו מכל מנתח פלסטי לראות תעודת מומחה ממשרד הבריאות שכותרתה "מומחה בכירורגיה פלסטית" המעידה על התמחות בתחום הפלסטיקה. כמו גם וודאו שקיים למרפאה רישיון מטעם משרד הבריאות.15.