חיפוש מידע מרפאה
חפש
אסותא אופטיק

ייעוץ והכוונה

לחץ לייעוץ והכוונה

מתלבטים?

הרשמו לקבלת יעוץ חינם!

  לקבלת ייעוץ

טיפולים אסתטיים

אסתטיקה רפואית  
מרפאות אסתטיקה רפואית
פורום אסתטיקה רפואית

    מרפאות נבחרות

ד"ר רוני מוסקונה- מרפאות ניתוחים פלסטיים
ד"ר רון עזריה - מומחה לכירורגיה פלסטית
  מרפאות נוספות


השאלון

האם אתם יודעים הכל על טיפול עיבוי שפתיים?

הכנסו לשאלון וגלו!


פטרת ציפורניים

ניתוחים פלסטיים   > אסתטיקה רפואית  > פטרת  > מהי פטרת ציפורניים
לפורום בנושאלוח מרפאות

לקבלת ייעוץ חינם

בתחום פטרת ציפורניים
לקבלת יעוץ שלח טופס

קרופניק

מהי פטרת ציפורניים

 
שיתוף פייסבוק

מהם הגורמים להופעת פטרת ציפורניים, כיצד ניתן לזהותה ואלו סוגי פטרת קיימים ? קראו הכל בכתבה הבאה אודות פטרת ציפורניים

מאת: צוות אתר "אסתטיקה"

פטרת ציפורניים היא זיהום פטרייתי שפוגע בציפורני כף הרגל. היא יכולה להופיע כבר בגילאים צעירים אולם שכיחותה עולה עם הגיל. מחלות שונות כגון סוכרת, יתר לחץ דם ומחלות נוספות הפוגעות בזרימת הדם או במערכת החיסון, מעודדות הופעת פטרת בציפורניים. גם מכות, לחץ תמידי על הרגל (כגון זה שנוצר בלבישת נעלי ספורט לא מתאימות) ושימוש בנעליים לא מאווררות – כל אלה עלולים לזרז הופעה של פטרת בציפורניים. פטרת ציפורניים מהווה מטרד אסתטי ובריאותי כאחד: מלבד הפגמים הנוצרים בכף הרגל – ציפורניים סדוקות, מעובות, מופרדות מהבסיס ובעלות צבעים – קיימים מקרים בהם עלול להופיע כאב שיגביל פעולות יום יומיות. רצוי לפנות במקרים כאלו למומחה אסתטיקה רפואית לצורך ייעוץ והכוונה.

פטריה היא סוג של טפיל, שיכול להתיישב על העור, בציפורניים ובכל מקום בגוף בו מסופקים תנאי המחיה הנדרשים לו. במקרה של פטרת ציפורניים, מרגע שהפטריה תופסת אחיזה בציפורן, ניתן לזהות שינויים שנראים לעין: נקודות שחורות או קווים לבנים יופיעו על הציפורן. בשלבים מתקדמים יותר, בהם הפטריה כבר תפסה אחיזה נרחבת באיזור הציפורן, הציפורן תהפוך לבנה או צהובה, תתעבה, ואף תתנתק מהבסיס, או תנשור. במקרים אחרים, פטרת ציפורניים תתחיל בעור דווקא ומשם תדביק את ציפורני הרגליים – והשינויים ייראו לא רק על הציפורן אלא גם על פני העור סביב הציפורניים ובין אצבעות הרגליים או הידיים, שיהפוך אדום ומגרד. כיוון שלאחר ההידבקות האיזור הפגוע הופך מוחלש ופגיע, לא נדיר שבמהרה יתווספו סוגים נוספים של טפילים – פטריות שונות וחיידקים, שיחמירו את המצב.

קיימים שלושה סוגים עיקריים של טפילים מסוג פטרייתי – פטריות שמרים, שניזונות מהשמרים המצויים באוויר; פטריות עור, שניזונות מהעור; ופטריות עובש, הניזונות מעובשים שנוטים להתפתח במקומות סגורים ולחים. כאשר מתחיל זיהום בגוף באיזור כלשהו, כולל ציפורניים או העור שסביבן, קל יותר לטפילים מסוגים שונים להתיישב במקום ו"לחגוג" על האיזור הנגוע. לא נדיר שאדם הסובל מזיהום פטרת ציפורניים לאורך זמן, נושא באיזור הנגוע סוגים שונים של פטריות וחיידקים – מה שמשפיע על אופן ומשך הטיפול.

פטרת ציפורניים - התפתחות

פטרת ציפורניים יכולה להתחיל כתוצאה מהתפתחות קנדידה – פטריה נודדת הקיימת בגוף, וניזונה משמרים וסוכרים. גם מקורות חיצוניים עלולים לגרום פטרת ציפורניים – למשל כשמדובר בפטריית שמרים, שמתפתחת במגע עם האוויר. התפתחות פטרת יכולה להיגרם גם לאחר לבישה ממושכת של נעליים סגורות ולא מאווררות, שיוצרות סביבה שמתאימה לגידולן של פטריות עובשים. במקרים אחרים, פטרת ציפורניים תתחיל כתוצאה מהדבקות מאדם אחר, או תיתפס על הציפורניים לאחר שהרגל או היד נחשפו לפטריות בסביבה – במאגרי מים עומדים, כתוצאה מהליכה ברגליים יחפות או אחרי טיפולי ציפורניים בהם כלי הטיפול לא חוטאו כראוי. פצעים, חבלות וחתכים באיזור מהווים גם הם קרקע נוחה להיאחזות של פטריות הקיימות בסביבה. לאחר שפטריה נאחזה, היא מתחילה לגדול על הציפורן או העור סביב – מכה שורשים ומפתחת במהירות פטרת ציפורניים, כשאיזור אחד מדביק את האזורים שסביבו.

 

משך טיפול לצורך הבראת פטרת ציפורניים הוא ארוך, ודורש התמדה יומיומית או שבועית. מומלץ מאוד להתחיל את הטיפול בשלבים מוקדמים עד כמה שאפשר של הופעת פטרת ציפורניים, על מנת לקצר את זמן הטיפול ולהתגבר על קצב ההתרבות וההתפשטות המהיר של הפטריה. במידה והתופעה – פטרת ציפורניים - מופיעה שוב ושוב, יש לטפל בסיבה להופעתה: סיבה פנימית כגון מחלות שונות, או חיצונית: רגליים לא מאווררות, חשיפה מרובה למקורות פטריתיים ועוד.

פורומים מרפאות אסתטיקה רפואית הדפסה שלח לחבר

לקבלת ייעוץ חינם! בתחום - פטרת ציפורניים







שלח

תגובות פייסבוק



רשימת התגובות
הוספת תגובה
לא נמצאו תגובות