חיפוש מידע מרפאה
חפש
אסותא אופטיק

ייעוץ והכוונה

לחץ לייעוץ והכוונה

מתלבטים?

הרשמו לקבלת יעוץ חינם!

  לקבלת ייעוץ

טיפולי שיניים באסתטיקה

טיפולי שיניים  
מרפאות שיניים
פורום טיפולי שיניים

    מרפאות נבחרות

ד"ר רוני מוסקונה- מרפאות ניתוחים פלסטיים
ד"ר רון עזריה - מומחה לכירורגיה פלסטית
  מרפאות נוספות


השאלון

האם אתם יודעים הכל על הלבנת שיניים?

הכנסו לשאלון וגלו!


הלבנת שיניים

לוח מרפאות

מהי הלבנת שיניים?

 
שיתוף פייסבוק

חולמים על חיוך שחושף שיניים לבנות ומבהיקות? הלבנת שיניים יכולה להיות פתרון מצוין עבורכם. קראו כאן על ההליך ומה עליכם לבדוק בטרם מתחילים

מאת: צוות אתר "אסתטיקה"

הלבנת שיניים היא פרוצדורה שנועדה לתת מענה לאנשים אשר גוון שיניהם נוטה לצהוב, חום או אפרפר (אם כי במקרה זה התוצאות מוגבלות) והם מעוניינים להשיב להן את צבען הלבן. במסגרת הלבנת שיניים נעשה שימוש בחומרי חמצון, לעיתים בליווי קטליזאטור (אור, לייזר) אשר מאיץ את התהליך.

שתי השיטות המרכזיות באמצעותן מבצעים טיפולי שיניים להלבנת שיניים הן: הלבנה בקליניקת הרופא והלבנה ביתית. בנוסף לשיטות אלה ניתן גם לרכוש מוצרי הלבנה בבית המרקחת הקרוב ולהשתמש במשחות שיניים מלבינות (אם כי יעילותן מוגבלת), או לצפות בחרסינה כל זאת ועוד, בהמשך.

על אף שמדובר בפרוצדורה שאינה מלווה בהרדמה והיא כמעט נטולת סיכונים לגמרי, עדיין קיימים מועמדים אשר ההליך אינו מומלץ עבורם, או פחות יעיל עבורם: הלבנת שיניים אינה מתאימה לצעירים מתחת לגיל 16 מאחר ובשלב זה מוך השן עדיין מתפתח והלבנה עלולה לפגוע בו ולהגביר את רגישותו.

בנוסף, הלבנת שיניים אינה מתאימה לנשים בהריון או מניקות, לאנשים הסובלים מרגישויות או אלרגיות לחומרים אשר משמשים בפרוצדורה כגון מי חמצן ולטקס, לאנשים בעלי שיניים מלאכותיות שלא יושפעו מההלבנה ויקבלו מראה שיניים בלתי אחיד, לאנשים הסובלים משחיקת שיניים, חריצים או שברים בזגוגית השן, לאנשים אשר גוון שיניהם נוטה לאפור, מעשנים כבדים, לאנשים אשר סובלים משכבת אמייל מצומצמת ולאנשים בעלי שכבת מוך מורחבת. כל אלו אינם מועמדים אידיאליים להלבנה.

טרם כל הליך של הלבנת שיניים, יש לוודא שהשיניים נמצאות במצב אידיאלי משמע – ללא סתימות פתוחות, עששת, אבנית או כל כתם חיצוני. תופעות כאלו עלולות לגרום לחדירת החומר המחמצן לפנים השן מה שיוביל לפגיעה בשן ולהגברת הרגישות בה. בנוסף, על הרופא המטפל לוודא מה הוא המקור לשינוי צבען של השיניים, האם הוא נובע מסיבות פנימיות (כתוצאה מגנטיקה או מריקבון פנימי) או מסיבות חיצוניות.

לפני ההליך עצמו חשוב לקיים פגישת ייעוץ עם רופא שיניים שיאבחן את מצב שיניכם ויוודא שהפרוצדורה אפקטיבית עבורכם. במידה ומדובר בפרוצדורת הלבנת שיניים ביתית, על הרופא להכין עבורכם, טרם תחילת טיפול להלבנת שיניים, תבנית המתאימה לשיניכם.

תופעות לוואי של הלבנת שיניים

תופעות הלוואי העשויות להתעורר כתוצאה משימוש בחומרים מחמצנים לצרכי הלבנת שיניים הן מעטות, אך כדאי להיות ערים עליהן על מנת שלא להיות מופתעים. אז מה הן תופעות הלוואי בהן ניתן להיתקל? רגישות גבוהה לחום ולקור – תופעה העוברת בדרך כלל לאחר מספר ימים. במקרה של טיפול ביתי שבעקבותיו מתפתחת רגישות חריפה אשר אינה נובעת מסתימות או סדקים, יש להפסיק מייד את הטיפול למספר ימים, להשתמש במי פה המכילים פלואוריד ולשוב לטיפול עם ריכוז חמצן נמוך יותר. תופעות לוואי נוספות שיכולות להגרם עקב טיפול להלבנת שיניים הן- תחושת שריפה בחניכיים ולעיתים הופעת שלפוחיות, זאת במקרה שהחניכיים נחשפו לחומר המחמצן, שינוי בתחושת הטעם, אי נוחות בחיך העליון, גירוי ויובש.

פורומים מרפאות שיניים הדפסה שלח לחבר
תגובות פייסבוק



רשימת התגובות
הוספת תגובה
לא נמצאו תגובות