חיפוש מידע מרפאה
חפש
אסותא אופטיק

ייעוץ והכוונה

לחץ לייעוץ והכוונה

מתלבטים?

הרשמו לקבלת יעוץ חינם!

  לקבלת ייעוץ

קוסמטיקה באסתטיקה

קוסמטיקה

    מרפאות נבחרות

ד"ר רון עזריה - מומחה לכירורגיה פלסטית
ד"ר רוני מוסקונה- מרפאות ניתוחים פלסטיים
  מרפאות נוספות


השאלון

האם אתם יודעים הכל על טיפולים לטיפוח העור?

הכנסו לשאלון וגלו!


קוסמטיקאית רפואית

ניתוחים פלסטיים   > קוסמטיקה  > קוסמטיקה רפואית  > קוסמטיקה רפואית מול קוסמטיקה קלאסית, חלק א'

לקבלת ייעוץ חינם

בתחום פילינג
לקבלת יעוץ שלח טופס

קוסמטיקה רפואית מול קוסמטיקה קלאסית, חלק א'

 
שיתוף פייסבוק

מה זה בעצם קוסמטיקה רפואית? מהי קוסמטיקה קלאסית ומי נחשבת קוסמטיקאית רפואית? אבי ונציה, קוסמטיקאי רפואי ומומחה לאנטי אייג'ינג, מספק הסברים

מאת: אבי ונציה

קוסמטיקה ותכשירים קוסמטיים מהווים תחום מלטף, נעים, הכולל מגע רך וריחות מדהימים. לאורך המאה ה-20 נרשמה התפתחות מרשימה בתחום הקוסמטיקה הקונבנציונאלית, וכל חברות המותגים האסתטיים בנו את עצמן והתאמצו, בשילוב עם שיווק אגרסיבי, לגרום לצרכנים להאמין ולקוות שהנה יש תכשירים שיכולים "להצעיר" ולמנוע את הזדקנות העור. זה מה שידענו בקוסמטיקה הקונבנציונאלית וזה מה ששידרנו ללקוחות שלנו. אמנם תמיד כיף להגיע לקוסמטיקאית, לקבל עיסוי מענג או מסיכה נעימה, אבל לאט לאט מתברר שבטיפולים כאלה אתם משלמים את מיטב כספכם ולמחרת - הטיפול כולו נשכח.

חברות קוסמטיקה עשו (ועדיין עושות) מאמצים עילאיים להמשיך בקו זה, כשברקע מתהווה איום בצורת טכנולוגיות חדשות בייצור חומרי גלם, חומרים המשרתים את תחום "האנטי-אייגי'נג". הטכנולוגיות וחומרי הגלם בהם נעשה שימוש בטיפולי אנטי אייג'ינג אינם יכולים להימכר כמוצרי מדף, וזאת בשל ריכוז החומרים הפעילים אותם הם מכילים. היחידים שיכולים למכור את המוצרים הללו הם קוסמטיקאים רפואיים או רופאים. כתוצאה מכך, למרות הפרסום האגרסיבי, רוב מוצרי הקוסמטיקה שניתן למצוא על המדף בסופר אינם יעילים במיוחד, וודאי שאינם חודרים את העור.

קוסמטיקאית רפואית וקוסמטיקאית קונבנציונאלית - ההבדלים

כאן הייתי מעוניין להסביר אחת ולתמיד על ההבדלים בין קוסמטיקאית קונבנציונאלית לקוסמטיקאית פרא-רפואית או רפואית:

אין לי חלילה כוונות לבטל את אותה קוסמטיקאית קונבנציונאלית. גם אני עסקתי במקצוע ותיק ומכובד זה, כשלא היה את כל הידע והכלים שיש היום. אך בניגוד לקוסמטיקאים אחרים, אני צעדתי עם הקידמה, וזו משרתת אותי ואת לקוחותיי. כיום אנו נמצאים בעידן חדש של חומרים, טכנולוגיות, ידע, ניסיון מקצועי ומחקרים קליניים, כולם מוכיחים שהאפשרויות למניעת הזדקנות העור ולשיפור מצבו – בהחלט קיימות.

אצל קוסמטיקאית קונבנציונאלית אנחנו נמשיך לקבל את הפינוק והמגע הרך והמלטף, שהוא אכן כייפי אך לא מועיל מבחינה תוצאתית. למרבה הצער, אותו טיפול קוסמטי שעברנו לא ילווה אותנו, שכן החומרים אינם חדירים וכל העבודה הקוסמטית נעשית מעל העור וללא שום חדירה אליו.

לפני שאני מתחיל לדבר על קוסמטיקה רפואית, ברצוני להסביר מעט על ההבדל שבהסמכת קוסמטיקאית קונבנציונאלית להסמכת קוסמטיקאית פרא-רפואית.

הסמכה של קוסמטיקאית "רגילה" הינה בבית ספר לקוסמטיקה המאושר על ידי משרד העבודה. בית הספר מכין למעשה את התלמידות למבחן העיוני והמעשי של משרד העבודה. בהתאם לכך, בתי הספר הללו נדרשים לעמוד בדרישות התמ"ת, ועל התלמידות לעמוד בהצלחה במבחנים.

קוסמטיקאית רפואית, על פי ההגדרה האמריקאית, הינה קוסמטיקאית העובדת כחלק מצוות רפואי בקליניקה לאסתטיקה רפואית, זאת לצד מנתחים פלסטיים ורופאי עור. היא בעלת ידע קליני, עיוני, ומעשי. למרבה הצער, קוסמטיקאיות רבות בישראל, ללא הכשרה וללא שום נגיעה לעולם הרפואי, מגדירות את עצמן כקוסמטיקאיות רפואיות. הן עושות זאת ללא הצדקה ובאופן בלתי חוקי; לימודי קוסמטיקה רפואית הינם חדשים בארץ, והתחום כולו אינו מאורגן במידה מספקת.

בשנים האחרונות צצו לא מעט בתי ספר ש"נחשבים" לבתי ספר לקוסמטיקה רפואית, אך לצערי התחום אכן פרוץ. יחד עם זאת, אין להקל ראש בערך הלימודי אותו מקבלים קוסמטיקאים המעוניינים להיעשות קוסמטיקאית פרא-רפואיים. אני חושב שכל קוסמטיקאית שרוצה להתקדם, להתעדכן ולתת ללקוחות שלה תוצאות בעבודה, חייבת ללכת ולהירשם ללימודי קוסמטיקה רפואית וללמוד את כל תחום החומרים הפעילים (החומצות). זאת כיוון שאי ידע עלול בתחום זה לגרום לנזקים. יש לצערי קוסמטיקאיות שלא מבינות דבר בתחום הקוסמטיקה הרפואית, וגורמות לנזקים כבדים, וזאת מבלי להפעיל שיקול דעת הגיוני או קליני.

כיום, קוסמטיקה רפואית נחשבת מאוד, וכאחד שמוביל בתחום האנטי אייגי'נג אני יכול לומר שאני גאה במקצוע שלי, בידע ובניסיון שרכשתי. לאחר לא מעט שנים של עיסוק במקצוע, אני יכול לעמוד היום מול אתגרים איתם לא הייתי יכול להתמודד במידה ולא הייתי משקיע בלימודים ובניסיון מקצועי.

לפני שנמשיך, כמה הגדרות: קוסמטיקאית שלומדת קוסמטיקה רפואית, ועובדת במכון יופי או בביתה, נקראת "קוסמטיקאית פרא-רפואית". קוסמטיקאית שלמדה את אותם לימודים, אך היא חלק מצוות רפואי בקליניקה רפואית או בבית חולים, נקראת "קוסמטיקאית רפואית".

למען הסר ספק, אין לקוסמטיקאית רפואית סמכות רפואית. היא "רק" קוסמטיקאית בעלת ידע רפואי ותחת פיקוח רפואי. נכון שיש לה אפשרויות רבות יותר לביצוע טיפולים קוסמטיים בטכנולוגיות רפואיות, היכולת להשתמש בריכוזים גבוהים יותר של חומרים פעילים בטיפולים, אך כל זאת רק בהסתמך על הידע שלה, הניסיון והפיקוח של הרופא אשר בצמוד אליו היא עובדת.

בחלק הבא נדבר על ההבדלים בטיפולים ובמכשירים אותם מציעות הקוסמטיקה הקונבנציונאלית והקוסמטיקה הרפואית.

פורומים הדפסה שלח לחבר
תגובות פייסבוק



רשימת התגובות
הוספת תגובה
1. מוצרים קוסמטיים
ג., 06/12/2010