חיפוש מידע מרפאה
חפש
אסותא אופטיק

ייעוץ והכוונה

לחץ לייעוץ והכוונה

מתלבטים?

הרשמו לקבלת יעוץ חינם!

  לקבלת ייעוץ

קוסמטיקה באסתטיקה

קוסמטיקה

    מרפאות נבחרות

ד"ר רון עזריה - מומחה לכירורגיה פלסטית
ד"ר רוני מוסקונה- מרפאות ניתוחים פלסטיים
  מרפאות נוספות


השאלון

האם אתם יודעים הכל על טיפולים לטיפוח העור?

הכנסו לשאלון וגלו!


טיפולי קוסמטיקה

ניתוחים פלסטיים   > קוסמטיקה  > קוסמטיקה רפואית  > קוסמטיקה רפואית מול קוסמטיקה קלאסית, חלק ב'

לקבלת ייעוץ חינם

בתחום פילינג
לקבלת יעוץ שלח טופס

קוסמטיקה רפואית מול קוסמטיקה קלאסית, חלק ב'

 
שיתוף פייסבוק

בחלק הקודם הסברנו מה ההבדלים בהכשרה של קוסמטיקאית קונבנציונאלית וקוסמטיקאית רפואית. בחלק זה נסביר על סוגי טיפולי קוסמטיקה והמכשירים

מאת: אבי ונציה

ההבדל בין קוסמטיקה קונבנציונאלית לבין קוסמטיקה רפואית הוא שמים וארץ. ההבדל מתבטא בלימודים (כפי שהסברנו בחלק הקודם) ובשינוי תפיסת החשיבה בה החזקנו עד היום; הידע הוא רפואי, התפיסה היא רפואית-קלינית עם הפעלת חשיבה והרבה שיקול דעת והיגיון. אנו שמים דגש על מחקרים קליניים אחרונים, על ידע ביולוגי וכימי, על הכרת התחום וכל המוצרים, החומרים ואפשרויות הטיפול הקיימות בתחום הרפואי. עלינו לדעת ולהכיר אילו חומרים פעילים (ולא אילו מותגים) מסוגלים "לבצע את העבודה". כיום, קוסמטיקה הופכת לטיפולית ולמכוונת תוצאות, ואי אפשר להשיג תוצאות ללא ידע. גם רופא אינו רושם לנו תרופות מבלי לדעת בדיוק את מנגנון הפעולה של כל חומר טיפולי ואת המינון המדויק בו החומר יבצע את העבודה עבורנו. זה הרי מה שמאפשר לו לרפא!

לקוסמטיקאית רפואית יש מטרה אחת: לשפר את מצב העור. היא מעוניינת לחולל בו שינוי משמעותי ולהביאו למצב האופטימאלי האפשרי. כיום ניתן להשיג מטרה זו במינימום הוצאות ובמקסימום שליטה על התוצאה. ואת כל זאת ניתן להשיג, כאמור רק לאחר לימוד ובפרקטיקה.

אז על אילו טיפולים אסתטיים אנחנו מדברים בעצם? החומרים הפעילים (החומצות) שעומדים לרשותנו, הידע שלנו וההתמחות בשילוב חומרים, נותנים לנו אין ספור אפשרויות של טיפולי אנטי אייגי'נג, טיפולים להבהרה ובעיות פיגמנטציה קשות, אפשרות נהדרת להגיע לתוצאות מדהימות באקנה ולבצע טיפולי פילינג (קילופים) בכמה דרגות קילוף.

טכנולוגיות המכשור המתקדמות עוזרות לנו להגיע לתוצאות מדהימות. בין המכשירים בהם נעשה שימוש:

- מזוטרפיה המשמשת לאנטי אייגי'נג ומיצוק, כמו גם אפשרות נהדרת לטפל באזור הצוואר, דקולטה (מחשוף) וגבי כפות הידיים.

- המזו-רולר משמש אותנו לאנטי אייגי'נג, למיצוק ולטיפול בצלקות פוסט אקנה.

- הלייזרים ומכשירי ה IPL משמשים לטיפולי הסרת שיער, "לפוטורגו'ביניישן" ולטיפול בפיגמנטציות.

- מכשירי ה-RF (טכנולוגיות גלי-רדיו) משמשים למיצוק העור, לטיפול בצלוליט ולהצרת היקפים.

- מכשירי אולטרא-סאונד משמשים גם הם למיצוק וריפוי רקמה אחרי ניתוחים, ולהחדרת לחות לעור.

אינספור אפשרויות יש לנו היום, ומי שרוכשת ניסיון וידע תדע לבצע טיפולי קוסמטיקה רפואית בשילובים יעילים בין המכשור המתוחכם לחומרים המתקדמים, וזאת לשביעות רצון הלקוחות.

עם התוצאות אי אפשר להתווכח. אל התוצאות שנותנים לנו הכלים המודרניים אין אפשרות לקבל באמצעות טיפולים קוסמטיים רגילים, אלא רק באמצעות קוסמטיקה רפואית.

באופן אישי אני יכול לספר שבניתי את העבודה שלי סביב רופאים פלסטיקאים, למדתי מהם המון, לא התביישתי לשאול ולחקור וזה מה שהעמיד אותי בקדמת הבמה איתם. אני חי את העבודה בסביבה רפואית, אני משלים את העבודה שלהם, שכן לא תמיד הם מתרכזים בטיפול בבריאות ובמצב העור. כמו כן אני משתתף באופן קבוע בכנסים של קוסמטיקאיות ושל רופאים, משתלם בחו"ל, מתעדכן במחקרים קליניים ועוד.

שיתוף הפעולה עם הרופא בקליניקה הוא חלק משגרת העבודה היומיומית, לפני, אחרי ותוך כדי פרוצדורות, כשלנגד עינינו עומדים טובת הלקוחה ושיפור המראה שלה. כשיש בידינו ידע רחב – יש לנו גם את הכוח לטפל בכל בעיה אפשרית, גם כשפתרונה כולל טיפול רפואי במקביל לטיפול הקוסמטי.

וכמה מילות סיכום לקוסמטיקאיות שביניכן: אני שב וממליץ ללכת וללמוד את נושא הקוסמטיקה הרפואית ולאחר הלימודים לחפש את הנישה האינדיבידואלית לכל אחת, להתמחות בה ולהשקיע בקבלת מירב הידע בנושא. כך מתקבל ניסיון שלא יסולא בפז. זה ממלא, זה מעשיר, ותמיד כיף להגיע לתוצאות מרשימות. עוד יותר נחמד כשלצד כל זה גם מתפרנסים בכבוד.

פורומים הדפסה שלח לחבר
תגובות פייסבוק



רשימת התגובות
הוספת תגובה
2. ההבדל בין קוסמטיקאית רפואית ללא רפואית
יפתח מינה, 26/06/2011
1. קוסמטיקה רפואית
נירה, 19/02/2010