חיפוש מידע מרפאה
חפש
אסותא אופטיק

ייעוץ והכוונה

לחץ לייעוץ והכוונה

מתלבטים?

הרשמו לקבלת יעוץ חינם!

  לקבלת ייעוץ

ניתוחי בטן באסתטיקה

ניתוחי בטן  
מנתחים פלסטיים
פורום ניתוחים פלסטיים

    מרפאות נבחרות

ד"ר רון עזריה - מומחה לכירורגיה פלסטית
ד"ר רוני מוסקונה- מרפאות ניתוחים פלסטיים
  מרפאות נוספות


השאלון

האם אתם יודעים הכל על טיפול שאיבת שומן?

הכנסו לשאלון וגלו!


שאיבת שומן

ניתוחים פלסטיים   > ניתוחי בטן  > שאיבת שומן  > שאיבת שומן - סיכונים ותופעות לוואי
לפורום בנושאלוח מרפאות

לקבלת ייעוץ חינם

בתחום שאיבת שומן
לקבלת יעוץ שלח טופס

שאיבת שומן - סיכונים ותופעות לוואי

 
שיתוף פייסבוק

ניתוח שאיבת שומן נחשב להליך בטוח יחסית, אך כמו בכל פרוצדורה ניתוחית ישנן סיכונים או תופעות לוואי שיש להיות מודעים להם. על הסיכונים תוכלו לקרוא בכתבה הבאה

מאת: צוות אתר "אסתטיקה"

סיכונים לסיבוכים אפשריים במהלך ניתוח שאיבת שומן כוללים זיהום, דימום, הצטברות נוזלים, שינוי צבע בעור, חוסר סדירות וסימטריה, שינוי תחושה המתבטא לרוב בחוסר תחושה באזור החתכים ובעיות בריפוי החתכים. בנוסף לכך, לאחר ניתוחים פלסטיים לצורך שאיבת שומן עשויים להופיע על העור כתמים, שטפי דם, נפיחות ואף בצקות באזור שעבר את השאיבה, כל אלו צפויים להעלם עם הזמן, לרוב כעבור ימים בודדים ועד שבוע. לעיתים הנפיחות עשויה להיוותר פרק זמן ארוך יותר - עד חצי שנה. הצלקות הנותרות מהניתוח קטנות ביותר וכמעט ואינן מורגשות. כאשר שואבים כמויות גדולות של שומן עשויה להיות תופעה של ירידה בהמוגלובין בדם (מחסור בכדוריות דם אדומות), במקרה שכזה, תתקבל הנחיה מהרופא המנתח ליטול כדורי ברזל לתקופה מסוימת על מנת להשיב את המאזן הטבעי לגוף. סיכונים נדירים יותר הקשורים בביצוע שאיבת שומן כוללים קרישי דם, בליטות ושקעים באזור שעבר שאיבה.

סיכונים ותופעות לוואי לאחר שאיבת שומן

במידה והוסרה כמות שומן גדולה, או שהעור אינו אלסטי במיוחד, העור שנותר עלול שלא להתכווץ ולהיצמד בצורה טובה לאחר ההליך, ולהישאר רפוי. במקרה שכזה, לעיתים יש צורך בביצוע הליך ניתוחי נוסף על מנת להסיר את עודפי העור. כמו כן, אצל נשים אשר סובלות מתופעת צלוליט (המתבטא בשקעים וגומות בעור), ההליך עשוי להניב תוצאות פחות מוצלחות גם אם הן מתאימות לביצוע הליך זה. באזורים בהם יש צלוליט העור אינו גמיש בצורה מספקת, לכן, לאחר שאיבת שומן העור יתקשה להתכווץ ולהיצמד והתוצאה שתתקבל באזור השאיבה תהיה עור עם גומות ושקעים בולטים יותר מאלו שהיו במצב ההתחלתי.

במידה וישנה כמות גדולה של שומן לשאוב, אין לבצע את השאיבה בפעם אחת. הכמות המקסימאלית אותה שואבים הנה 5 ליטרים, כאשר נהוג לרוב לא לשאוב יותר מ 2-3 ליטרים בפעם אחת, על כן, במידה והכמות גדולה יותר, יש לבצע שאיבת שומן במספר הליכים, כלומר, שאיבה לאחריה מנוחה והחלמה מההליך וכעבור פרק זמן מסוים שאיבה נוספת. שאיבה של כמות גדולה של שומן בפעם אחת עשויה לסכן את חיי המטופל מכיוון שהיא משנה את המאזן הטבעי של כמות הנוזלים בגוף. בעבר, התפרסמו בכלי התקשורת מקרים של מוות, בארץ ובעולם, כתוצאה מניתוחי שאיבת שומן, לאחר בדיקה, הסתבר כי מקרים אלו התרחשו, לרוב, בהליכים בהם כמות השומן הנשאב עברה את הכמות המקסימאלית המומלצת (5 ליטר). במידה ומבצעים שאיבת שומן באזורים בודדים, בכמויות המומלצות ואצל מנתח פלסטי מנוסה ומוסמך, מדובר בהליך הנחשב כהליך פשוט ושאינו טומן בחובו סיכונים רבים.

במידה ומופיעים התסמינים הבאים יש לפנות מיידית לרופא: חום גבוה (מעל 38), קוצר נשימה, אדמומיות רבה באזור שנותח, דימומים או חולשה קיצונית.

פורומים מנתחים פלסטיים הדפסה שלח לחבר

לקבלת ייעוץ חינם! בתחום - שאיבת שומן







שלח

תגובות פייסבוק



רשימת התגובות
הוספת תגובה
לא נמצאו תגובות