חיפוש מידע מרפאה
חפש
אסותא אופטיק

ייעוץ והכוונה

לחץ לייעוץ והכוונה

מתלבטים?

הרשמו לקבלת יעוץ חינם!

  לקבלת ייעוץ

טיפולי שיניים באסתטיקה

טיפולי שיניים
מרפאות שיניים
פורום טיפולי שיניים

    מרפאות נבחרות

ד"ר רון עזריה - מומחה לכירורגיה פלסטית
ד"ר רוני מוסקונה- מרפאות ניתוחים פלסטיים
  מרפאות נוספות


השאלון

האם אתם יודעים הכל על הלבנת שיניים?

הכנסו לשאלון וגלו!


חדשות טיפולי שיניים

ניתוחים פלסטיים   > טיפולי שיניים  > חדשות טיפולי שיניים  > פסולת מתעשיית היין תגן עלינו מפני עששת
לוח מרפאות

פסולת מתעשיית היין תגן עלינו מפני עששת

 
שיתוף פייסבוק

עד כה ידענו כי שתיית כוס יין אדום יכולה, פרט להרמת המצב רוח, לסייע גם לבריאותנו. כעת, מחקר חדש מראה שניתן להיעזר ביין האדום אף למניעת עששת

מאת: צוות אתר "אסתטיקה"

היין האדום, פרט להיותו בן לוויה טעים לכל ארוחה, יכול לעזור לנו גם מבחינה בריאותית. מחקרים רבים מראים כי שתיית כוס יין אדום מספר פעמים בשבוע, תורמת לבריאות ויכולה לחזק את הלב ולסייע במניעת התקפי לב. כעת, ייתכן שתמצא ליין האדום סגולה רפואית נוספת. לאחר שהוכח שחומרים בענבי היין מעכבים פעילויות מזיקות של בקטריות בפה, חוקרים מניו יורק מחפשים כעת את התרופה הבאה לעששת דווקא בתוצרי הלוואי של תעשיית היין האדום.

עששת היא אחת המחלות הנפוצות בעולם. על פי הערכות, מעל 90 אחוז מבני האדם סובלים מעששת, מחלה המתבטאת בפגיעה מצטברת בשיניים, עד כדי ריקבון. גורמי העששת הם חיידקים שחיים בחלל הפה. חיידקים אלה, ובראשם בקטריה שמכונה "סטרפטוקוקוס מוטנס", מפרקים סוכרים מהמזון ומפרישים חומצה שממיסה את השן.

במאבק המתמשך בעששת, אנחנו עשויים בקרוב לקבל חיזוק ממקור לא צפוי. על פי אתר www.news-medical.net מחקר חדש שפורסם במגזין "Agricultural and Food Chemistry" (כימיה של חקלאות ומזון) מדווח כי תרכובות שנמצאות ביין אדום מועילות במלחמה נגד החיידקים שגורמים לעששת, תוך פגיעה בשתי תכונות מזיקות שלהם - יצירת מבני חיידקים עמידים והפרשת החומצה אשר הורסת את השיניים.

את המחקר עורך צוות חוקרים משותף כאשר אחד ממוביליו הוא פרופסור היון קו מהמחלקה לרפואת שיניים והמרכז לביולוגיה של הפה במרכז הרפואי של אוניברסיטת רוצ'סטר. במחקר הנוכחי ביקש קו לבדוק את הרכב הפוליפנולים (תרכובת מסוימות של פוליפנולים יכולות לעכב את הפעילות המזיקה של הבקטריות בפה) בענבי יין אדום שונים, ואת השפעת התרכובות על ה"סטרפטוקוקוס מוטנס".

המחקר הראה כי פוליפנולים מתוצרי הלוואי של היין פגעו בשתי פעילויות משמעותיות של הבקטריה. ראשית, הם הפחיתו באופן משמעותי את ייצורה של החומצה המזיקה לשיניים, שנית, התרכובות בלמו שני אנזימים שאחראיים לחומרי הבניין של מושבות החיידקים. בנוכחות התרכובות הפוליפנוליות נחלשו האנזימים שיוצרים את חומרי הבניין האלו ברמה מרשימה, של יותר מ 85 אחוזים.

החוקרים, שבדקו זנים שונים של ענבי יין אדום, דיווחו כי מבין הזנים שהשתתפו במחקר הנוכחי התגלה הקברנה פרנק כיעיל ביותר בבלימת האנזימים. בינתיים, למרות היתרונות שנמצאו בתרכובות היין, לא מומלץ לגרגר יינות קברנה במקום מי הפה הרגילים. החוקרים מסבירים כי יין אדום לכשעצמו לא ימנע עששת, מאחר ורק חלק מהמרכיבים בו תורמים לבריאות השיניים. השפעתם של מרכיבים אחרים ביין עשויה להיות שונה. נדרשת עוד עבודת מחקר לבידוד התרכובת המועילה ביותר, ולהבנת המנגנון שהופך אותה לכזו, לפני שמוצר אמיתי יגיע אל המדפים.

פורומים מרפאות שיניים הדפסה שלח לחבר
תגובות פייסבוק



רשימת התגובות
הוספת תגובה
לא נמצאו תגובות