חיפוש מידע מרפאה
חפש
אסותא אופטיק

ייעוץ והכוונה

לחץ לייעוץ והכוונה

מתלבטים?

הרשמו לקבלת יעוץ חינם!

  לקבלת ייעוץ

טיפולים אסתטיים

אסתטיקה רפואית  
מרפאות אסתטיקה רפואית
פורום אסתטיקה רפואית

    מרפאות נבחרות

ד"ר רון עזריה - מומחה לכירורגיה פלסטית
ד"ר רוני מוסקונה- מרפאות ניתוחים פלסטיים
  מרפאות נוספות


השאלון

האם אתם יודעים הכל על טיפול עיבוי שפתיים?

הכנסו לשאלון וגלו!


מילוי קמטי הבעה

ניתוחים פלסטיים   > אסתטיקה רפואית  > מילוי קמטים  > מילוי קמטי הבעה – מי מתאים?
לפורום בנושאלוח מרפאות

לקבלת ייעוץ חינם

בתחום מילוי קמטים
לקבלת יעוץ שלח טופס

קרופניק

מילוי קמטי הבעה – מי מתאים?

 
שיתוף פייסבוק

מילוי קמטי הבעה הוא הליך שצובר תאוצה בקרב גילאי 35-60. אם גם אתן מתעניינות לגבי הטיפול, כדאי שתדעו אם אתן מתאימות. הכל בכתבה הבאה

מאת: צוות אתר "אסתטיקה"

הליך מילוי קמטי הבעה צובר פופולאריות מרשימה בשנים האחרונות, ואם אתם בין המתעניינים, כדאי לדעת אם אתם מתאימים להליך מילוי קמטים זה. קמטים המופיעים בפנים נחלקים לשני סוגים: קמטים דינאמיים וקמטים סטאטיים. קמטים דינאמיים הם קמטים הנוצרים בעקבות פעילות מערכת השרירים הפועלת במהלך הבעות הפנים. כששרירים אלה מתכווצים הם חורצים בפנים קמט, שנעלם כשהשרירים שבים למצבם הרפוי. קמטים סטאטיים, לעומת זאת, הם קמטים קבועים שנחרצו בעור במהלך השנים: כשאנו צעירים, ישנם חומרים טבעיים השומרים את עורנו גמיש, מתוח ורענן. בחלוף הזמן, הולכים מאגרים אלה ומדלדלים, העור מאבד מנפחו וגמישותו, קמטים מופיעים על פנינו כתוצאה מנפילת העור וגם קמטים שקודם לכן היו דינאמיים הופכים לאורחים קבועים.

המלחמה בקמטים מתנהלת גם היא בשני ערוצים אלה. הפתרון הפופולארי ביותר לקמטים הדינאמיים הוא טיפולי בוטוליניום טוקסין – חלבון מרוכז המוחדר בעזרת מחט דקיקה אל מתחת לעור וגורם לשיתוק של שרירים הסובלים מפעילות יתר. עם שיתוק פעולת השרירים, נעלמים גם הקמטים הנובעים מהם. טיפול בקמטים סטאטיים דורש אסטרטגיה אחרת – שימוש בחומרים שונים לצורך מילוי קמטי הבעה. החומרים הללו נחלקים לשתי קבוצות עיקריות: חומרי מילוי זמניים, המבוססים על חומרים הנמצאים בגוף באופן טבעי, וחומרי מילוי קבועים, סינתטיים. ההבדל העיקרי בין הקבוצות הוא משך השפעתם ומידת הסיבוכים ותופעות הלוואי שהן עלולות להסב.

מילוי קמטי הבעה באמצעות חומרי מילוי קבועים

חומרי המילוי הקבועים בהם נעשה שימוש לצורך מילוי קמטי הבעיה כוללים את הסיליקון וחומר נוסף בשם ביו-אלקמיד, שהוא סוג של פולימר סינתטי. שני החומרים מוזרקים תחת הרדמה מקומית, הסיליקון אל מתחת לעור והביו-אלקמיד אל שכבת השומן העמוקה יותר. השפעתם של שני סוגי החומרים היא ארוכת טווח – יותר משנה וחצי - הם לא נספגים חזרה אל הגוף ובכדי להוציאם יש צורך לשאוב אותם החוצה. מצד אחד, יש בכך משום יתרון שכן נחסכות ההוצאות הכספיות על טיפולי תחזוקה וחוסר הנוחות שכרוכה בטיפול עצמו. יחד עם זאת, בשל העובדה שמדובר בחומרים סינתטיים, קיים סיכוי גבוהה יותר לסיבוכים ותופעות לוואי.

מילוי קמטי הבעה באמצעות חומרי מילוי זמניים

חומרי מילוי קמטי הבעה זמניים מבוססים על חומרים המצויים בגוף, ועל כן נחשבים כ"ידידותיים" כלפיו. החשש לתגובות אלרגיות ולסיבוכים נמוך, כך שמרבית הרופאים מעדיפים שימוש בחומרים אלה על פני חומרי המילוי הקבועים. בין חומרי המילוי הזמניים ניתן למצוא חומרי מילוי חדשניים על בסיס קולגן – חלבון המעניק לעור נפח וגמישות, וחומרי מילוי על בסיס חומצה היאלורונית – תרכובת סוכר האחראית, בין היתר, על מתן נפח ולחות לעור. במהלך הזמן הולכים חומרים אלה ומשתכללים – רמת הבטיחות שלהם עולה, מרקמם מתעדן, הזרקתם הופכת פשוטה ומדויקת יותר והתוצאות נשמרות לאורך זמן רב יותר.

מילוי קמטי הבעה – האם הגיע זמני?

טווח הגילאים של אנשים העוברים פרוצדורה של מילוי קמטי הבעה, נע בין 35-60, אך אין מניעה להתחיל את הטיפולים בגילאים צעירים או מבוגרים מאלה, תלוי במצב הקמטים ואופיים. כאשר מדובר בקמטים דינאמיים, אנשים צעירים, שהגיל עוד לא נתן בהם את אותותיו באופן משמעותי, יכולים להיעזר רבות בטיפולי בוטוליניום טוקסין. בוטוליניום טוקסין לא רק מסייע בטיפול בקמטי ההבעה הקיימים, אלא עשוי להאט ואף למנוע הופעת קמטים חדשים. באשר לקמטים הסטאטיים, השאלה האם הגיע הזמן למילוי קמטי הבעה היא סובייקטיבית בעיקרה – אילו קמטים אינם רצויים ועד כמה הם מפריעים? שאלה נוספת שיש לשאול היא, האם, להוציא את הקמטים, ישנם פגמים אחרים בפנים ובעור אשר פוגעים באיכות החיים? אם כן, חשוב לדעת שכמעט כל חומרי מילוי הקמטים הנמצאים בשוק, משמשים גם לתיקון א-סימטריה בפנים ולשיפור והעלמת פגמים בעור, כגון צלקות ושקעים.

איך אדע אם אני מתאים למילוי קמטי הבעה?

חומרי המילוי השונים הקיימים בשוק מתאימים לצרכים שונים – חלקם מתאימים יותר לטיפול בקמטים עדינים, אחרים לקמטים עמוקים יותר וכן הלאה. לפני הליך של מילוי קמטי הבעה, חשוב להתייעץ עם רופא מנוסה אשר יאשר את התאמתכם לטיפול ויבחר את החומרים על בסיס מצב העור שלכם ובהתחשב בהיסטוריה הרפואית שלכם. פעמים רבות, יבחר הרופא בטיפול משולב, אשר יעניק לכם את תוצאות מילוי קמטי הבעה אופטימאליות.

פורומים מרפאות אסתטיקה רפואית הדפסה שלח לחבר

לקבלת ייעוץ חינם! בתחום - מילוי קמטים







שלח

תגובות פייסבוק



רשימת התגובות
הוספת תגובה
לא נמצאו תגובות