חיפוש מידע מרפאה
חפש
אסותא אופטיק

ייעוץ והכוונה

לחץ לייעוץ והכוונה

מתלבטים?

הרשמו לקבלת יעוץ חינם!

  לקבלת ייעוץ

טיפולי שיניים באסתטיקה

טיפולי שיניים  
מרפאות שיניים
פורום טיפולי שיניים

    מרפאות נבחרות

ד"ר רוני מוסקונה- מרפאות ניתוחים פלסטיים
ד"ר רון עזריה - מומחה לכירורגיה פלסטית
  מרפאות נוספות


השאלון

האם אתם יודעים הכל על הלבנת שיניים?

הכנסו לשאלון וגלו!


טיפול בריח פה

לוח מרפאות

טיפול בריח פה

 
שיתוף פייסבוק

לפניכם שיטות מומלצות ודרכי טיפול בריח פה שיסייעו לכם להפטר מאי הנוחות. כל המידע בכתבה שלפניכם

מאת: צוות אתר "אסתטיקה"

הפתרונות לבעיית ריח רע מהפה תלויים כמובן באופייה של הבעיה אשר גורמת להיווצרותו של ריח רע בפה. במידה והבעיה קשורה באחד מהאיברים המצויים בחלל הפה ניתן לטפל בה בשיטות טיפול בריח פה הבאות.

טיפול בריח פה - הדרכים

לשון:

• אכילת מזונות קשים וגסים  שיכולים ל'קרצף' את הלשון בבוקר.

• ניקוי הלשון באמצעות מברשת  או משטח לשון מיוחדים לפחות  פעמיים ביום. ניקוי זה ימנע   הצטברות בקטריות, ליחה ושאריות מזון באחורית הלשון הגורמים להיווצרות ריח פה רע.

רוק:

• ריח פה רע עשוי להיגרם כתוצאה מיבוש רוק. למניעת התייבשות רוק בחלל הפה אשר מונע את ניקוזן של בקטריות ושל חלקיקי מזון, יש ללעוס גומי לעיסה נטול סוכר אשר מגביר את זרימת הרוק ומעודד אותה.

• רצוי להימנע ממשקאות אלכוהוליים ומעישון סיגריות הגורמים לייבוש רוק.

• במידה ויבוש הרוק נובע מנטילת תרופה כלשהי, ניתן לברר האם ישנן תרופות חלופיות אשר אינן מלוות בתופעה זו.

שיניים:

• יש להקפיד על היגיינת השיניים על ידי צחצוח קבוע, שימוש תכוף בחוט דנטאלי וביקורים שגרתיים אצל רופא שיניים והשיננית. מברשת השיניים והחוט הדנטאלי יסייעו להוצאתן של חתיכות מזון ושל מצבורי בקטריות מחלל הפה, וביקורים אצל הרופא והשיננית יסייעו לכם למנוע אבנית, עששת, ריקבון ועוד.

• מומלץ להשתמש בשטיפות פה נטולות אלכוהול, כגון אוקסיפרש אשר מסלקות מצבורי בקטריות ומזון.

שקדים:

כדי לטפל במצבורי מזון אשר התנקזו אל תוך חריצים בשקדים ונרקבו ניתן להסתייע במקל העץ המשמש בדרך כלל את הרופאים כמשטח גרון. ניתן לדחוף את השקדים מעלה ועל ידי כך לשחרר את המזון שנכלא. ישנם אנשים שמתמודדים עם הבעיה על ידי ניתוח להסרת שקדים. כמובן שיש להתייעץ עם רופא אא"ג טרם קבלת ההחלטה.

חניכיים:

• ריח פה רע יכול להיות תוצאה של היגיינת חניכיים לקויה. כדי לשמור על היגיינת החניכיים יש להקפיד על צחצוח שיניים ועל שימוש בחוט דנטאלי. כמו כן ניתן להשתמש בשטיפות שאינן מכילות אלכוהול.

• ביקורים שגרתיים אצל רופא השיניים והשיננית יסייעו לשמירה על בריאות החניכיים.

במידה והבעיה קשורה במזונות אשר פירוקם גורם לפליטת גזים עזי ריח, מומלץ לאבחן באילו מזונות מדובר ולהימנע מהם ככול האפשר. ריחות הנובעים מתופעת פטרת בפה או מבעיות הורמונאליות ניתנים לטיפול ולמניעה ע"י טיפול תרופתי – אנטיביוטי או הורמונאלי אשר יאזן את המטופל ויעלים את הפטרת.

ריח פה רע הגיע גם אל שערי הרפואה האלטרנטיבית והיא מציעה פתרונות שונים לצורך טיפול בריח פה - שתיית כפית כלורופיל מעורבב עם חצי כוס מים, לעיסת פטרוזיליה, שתיית חליטות, מציצת אבץ, בליעת אומגה 3 וויטמין c. חובה כמובן להתייעץ עם מטפלים אלטרנטיביים טרם בליעה/שתייה/לעיסה של כל אחד מהחומרים.

פורומים מרפאות שיניים הדפסה שלח לחבר
תגובות פייסבוק



רשימת התגובות
הוספת תגובה
1. תודה רבה על העצות
ציפי שומכר, 22/04/2010